Μια συνταγή, γρήγορη και θρεπτική, ιδανική για παντός είδους ταπεράκια για σχολείο και γραφείο. Τα ζυμαρικά με τα λαχανικά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα αν μείνουν για μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο και “δέσουν” οι γεύσεις τους.
Υλικά
1 συσκευασία fish sticks (από την κατάψυξη) Για τη σαλάτα κους κους- 150 γρ. κους κους (ζυμαρικό)
- 2 ντομάτες κομμένες σε καρέ
- 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ
- 1 αβοκάντο
- 1 καρότο περασμένο στον τρίφτη
- 4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα fish sticks σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας Για τη σαλάτα κους κους- Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Κθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κους κους.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε
- Σκεπάζουμε καλά το μπολ με μεμβράνη
- Το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις
- Σερβίρουμε σε πιατέλα με τη σαλάτα ως βάση και τα fish sticks σερβιρισμένα από πάνω