Ελαφρύ, light και δροσερό! Το σημερινό πιάτο είναι ιδανικό για το ταπεράκι στο γραφείο ή για ένα γρήγορο dinner μετά τη δουλειά! Θέλει λιγότερο από 20 λεπτά για να ετοιμαστεί και σε χορταίνει χωρίς να σε βομβαρδίζει με περιττούς υδατάνθρακες!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 2 φλ. νερό
- 1 φλ. κινόα
- 200 γρ. ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σου (καρότο, baby κολοκυθάκι, πολύχρωμες πιπεριές, αρακά ή καλαμπόκι)
- 100 γρ. πέστο βασιλικού (μπορείς να πάρεις έτοιμο η να φτιάξεις το δικό σου - σου έχω δείξει πως σε άλλη συνταγή, κάνε κλικ εδώ)
- 100 γρ. γιαούρτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 αβγό
- ½ αβοκάντο
- 50 γρ. φέτα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε την κινόα, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε μία φορά και μετά τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν το νερό έχει σχεδόν εξατμιστεί, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το φαγητό μας να «στεγνώσει».
- Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- «Αφρατεύουμε» την κινόα και τα λαχανικά μας ανακατεύοντάς τα καλά με μια μεγάλη κουτάλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το πέστο βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού.
- Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα γιαούρτι-πέστο και μεταφέρουμε την υπόλοιπη στο μπολ με την κινόα.
- Προσθέτουμε το αγγούρι.
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και τον προσθέτουμε στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Βράζουμε κάθε αβγό για 5 λεπτά και έπειτα το κρυώνουμε, το καθαρίζουμε και το κόβουμε στη μέση.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Στήνουμε στη βάση κάθε μπολ μια μερίδα κινόα.
- Απο πάνω προσθέτουμε το αβγό, το αβοκάντο, τη φέτα και λίγη από τη σάλτσα γιαούρτι-πέστο που κρατήσαμε στην άκρη.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με φυλλαράκια δυόσμου.