Με 6 απλά υλικά, σε ένα μονο μπολ, χωρίς ζύμωμα, φτιάχεις το πιο εύκολο και νόστιμο ψωμί μπύρας! Αυτό το ψωμί φτιάχνεται σαν κέικ και αποκτά υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό ενώ σχηματίζει κυψέλες στο εσωτερικό.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 ml μπύρα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.σ. μέλι
- λίγο έξτρα ελαιόλαδο για την επάλειψη
- λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 180°C
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Περιχύνουμε με τη μπύρα και αναμειγνύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ.
- Αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί 30 εκ.
- Τέλος αλείφουμε με ελαιόλαδο στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.