search

Ψωμί μπύρας (χωρίς ζύμωμα)

Με 6 απλά υλικά, σε ένα μονο μπολ, χωρίς ζύμωμα, φτιάχεις το πιο εύκολο και νόστιμο ψωμί μπύρας! Αυτό το ψωμί φτιάχνεται σαν κέικ  και αποκτά υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό ενώ σχηματίζει κυψέλες στο εσωτερικό.

Διάβασε επίσης

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 ml μπύρα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • λίγο έξτρα ελαιόλαδο για την επάλειψη
  • λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 180°C
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Περιχύνουμε με τη μπύρα και αναμειγνύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ.
  • Αδειάζουμε σε φόρμα σιλικόνης ή σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί 30 εκ.
  • Τέλος αλείφουμε με ελαιόλαδο στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.
 
Cool Artisan