search

Ψωμάκια σε διάφορες γεύσεις: με ελιές, λιαστές ντομάτες, μυρωδικά, σουσάμι

Όταν καταπιάνεσαι με ένα τόσο βασικό θέμα όπως είναι το φούρνισμα του ψωμιού είναι σημαντικό να ανατρέχεις στους ειδικούς. Για αυτό το λόγο και εγώ μπήκα στο site που έχουν οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου, δηλαδή στο alevri.com και διάβασα αναλυτικά όλες τις συνταγές τους για ψωμί, πριν μπω στην κουζίνα.

Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου έχουν κάθε προϊόν για κάθε εξεζητημένη συνταγή, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα άλευρα οικιακής χρήσης: από τα βασικά όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις, φαρινάπ, σκληρό, μαλακό, ολικής, ζυμωτό έως σικάλεως βρώμης, δίκοκκο, ντίνκελ και πολλά άλλα. Αλλά το σημαντικό είναι ότι μέσα από τη σελίδα τους σου εξηγούν πως να τα χρησιμοποιείς για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Στο alevri.com  θα βρεις με ακρίβεια και σαφήνεια τις αναλογίες που βασίζονται στα προιόντα τους για να είσαι σίγουρος/η για την επιτυχία της συνταγής σου!

 Tip: Με ένα κλικ εδώ θα βρεις και όλες τις συνατγές τους που είναι γυρισμένες σε βίντεο για μεγαλύτερη ευκολία!

Ακολούθησε με στο instagram.com/gabnikolaidis και δες την εκτέλεση αυτής της συνταγής σε βίντεο βήμα βήμα στα highlights μου. Κάθε μέρα ανεβαίνει σε βίντεο και μια καινούρια συνταγή.



Υλικά

  • 500 γρ.αλεύρι ζυμωτό
  • 250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ.ζάχαρη
  • 1 κ.γ.αλάτι
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 500 mlχλιαρό νερό
  • ψιλοκομμένες ελιές, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ρίγανη ή ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας, σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ βάζουμε τα δύο άλευρα με το αλάτι
  • Σε άλλο μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και 250 ml από το νερό.
  • Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά
  • Ρίχνουμε τα άλευρα στο μείγμα με τη μαγιά, κάνουμε μια λακκουβίτσα και βάζουμε το ελαιόλαδο στο κέντρο. Το ζυμώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό σιγά σιγά.
  • Ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια
  • Σε ξύλινη επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-6 κομμάτια. Τα γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας όπως ελιές, λιαστές ντομάτες, ξερά μυρωδικά και σουσάμι, πλάθοντάς τα σε καρβελάκια
  • Τα αφήνουμε καλυμμένα με πετσέτα, να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
Cool Artisan