Μια γλυκιά τάρτα με βελούδινη μους σοκολάτας και φυστίκι αιγίνης ιδανική για κάθε εποχή, από το χειμώνα μέχρι το καλοκαίρι.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για γλυκιά ζύμη τάρτας. Μπορείς να την κάνεις σε μια μεγάλη τάρτα ή να την κόψεις σε μικρά ταρτάκια.
Υλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
- 5 ολόφρεσκα βιολογικά αυγά (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τ' ασπράδια)
- 175 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ψιλοκομμένο φυστίκι αιγίνης
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη (περίπου 4-5 λεπτά). Ύστερα χτυπάμε και τ' ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5-6 λεπτά, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Απαλά και κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φυστίκι.
- Μοιράζουμε τη μους σε 4 τάρτες και την αφήνουμε να παγώσει καλά.
- Γαρνίρουμε με φυστίκια αιγίνης.