search

Πέστο με βαλεριάνα και κάσιους

Αγαπώ κάθε συνταγή για πέστο. Είναι ο ιδανικός τρόπος να απογειώσεις pasta, κάθε τύπου, ή ακόμα και για να δώσεις γεύση σε ψητό κοτόπουλο, τηγανητά αυγά, σάντουιτς και ό,τι άλλο φανταστείς.

Έχω δοκιμάσει κάθε είδους γεύση πέρα από τα κλασικά (βασιλικό και λιαστή ντομάτα) και σήμερα έβαλα τη βαλεριάνα στο παιχνίδι που ταιριάζει τέλεια τόσο με το σκόρδο όσο και την παρμεζάνα! Αντί για κουνουνάτι, έβαλα κάσιους ανάλατο, που είναι πιο οικονομικό και δίνει υπέροχη υφή!



Υλικά

  • 50 γρ. βαλεριάνα φρέσκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 40 γρ. κάσιους
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι χυμό προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
  • Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.
Cool Artisan