search

Πέστο κόκκινης πιπεριάς με λιαστή ντομάτα

Η σημερινή συνταγή είναι μια συνταγή πασπαρτού! Αυτό το pesto ταιριάζει με όλα τα ελληνικά ζυμαρικά: χυλοπίτες, στριφτούδια αλλά και κουσκουσάκι ή πλιγούρι. Επίσης είναι πολύ ωραίο σαν σος σε μια πράσινη σαλάτα, ιδιαίτερα αν περιέχει ρόκα. Ακόμα, ταιριάζει πολύ καλά και μέσα σε σάντουιτς.

Tip: Ταιριάζει τέλεια σε πιάτα pasta με ένα τηγανιτό αυγό on top



Υλικά

  • 8 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
  • 20 γρ. κάσιους
  • 20 γρ κουκουνάρι
  • 1 κούπα φρέσκο βασιλικό
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγο λεμόνι χυμό προαιρετικά
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις πιπεριές και τις αλείβουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
  • Τις γύρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Μολις είναι έτοιμες τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κλείνουμε μέσα σε μία σακούλα να ιδρώσουν, περίπου 15 λεπτά.
  • Αφού τις βγάλουμε, τις κόβουμε από τη μία μεριά και αφαιρούμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια.
  • Αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα σποράκια από την πιπερίτσα τσίλι και την κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τη σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι μαζί με το σκόρδο. Στο multi, χτυπάμε το βασιλικό.
  • Προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο, την πιπερίτσα τσίλι και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν εντελώς.
  • Σειρά τώρα έχουν οι ξηροί καρποί μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, το ξύδι, λίγο αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπάμε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια λιαστής ντομάτας και ανακατεύουμε.
Cool Artisan