Τα μαλακά μπισκότα είναι το φετίχ μου! Αγαπώ να πειραματίζομαι με υλικά, γραμμάρια και θερμοκρασίες για να πετύχω τη σωστή υφή.
Υλικά
- 120 γρ μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 65 gr λευκή ζάχαρη
- 110 γρ καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 65 γρ σκόνη κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 200 γρ λευκή κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε πέρλες)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά.
- Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
- Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε την κρέμα και κτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά, περίπου 1 λεπτό.
- Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και συνεχίζουμε το κτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να δέσει για περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.
- Φτιάχνουμε 20 μπισκότα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος) και τα αραδειάζουμε σε ταψιά αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο είναι ζεστά, είναι ακόμα ρευστά.