search

SUPER ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΛΕΥΚΗΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

Τα μαλακά μπισκότα είναι το φετίχ μου! Αγαπώ να πειραματίζομαι με υλικά, γραμμάρια και θερμοκρασίες για να πετύχω τη σωστή υφή.

 



Υλικά

  • 120 γρ μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 65 gr λευκή ζάχαρη
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 65 γρ σκόνη κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ λευκή κουβερτούρα (ψιλοκομμένη ή σε πέρλες)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά.
  • Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά, περίπου 2 λεπτά.
  • Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε την κρέμα και κτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν καλά, περίπου 1 λεπτό.
  • Σταματάμε, ξύνουμε τις πλευρές του μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και συνεχίζουμε το κτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και χτυπάμε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε να δέσει για περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 5 μέρες.
  • Φτιάχνουμε 20 μπισκότα περίπου (ανάλογα με το μέγεθος) και τα αραδειάζουμε σε ταψιά αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο είναι ζεστά, είναι ακόμα ρευστά.
Cool Artisan