Ο καλοκαιρινός καύσωνας με έκανε να σκεφτώ έντονα το χειροποίητο παγωτό. Αυτή η συνταγή ισορροπεί ιδανικά μεταξύ της φρουτώδης γεύσης ροδάνικο και της καραμέλας.
Υλικά
- 1200 γρ. φρέσκα ροδάνικα - αποφλειωμένα, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλυτζ. λευκή ζάχαρη
- 1/4 φλυτζ. sauce καραμέλα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
- 1 τενεκεδάκι εβαπορέ γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλυτζ. πλήρες γάλα (μπορεί να χρειαστεί 1,5 φλυτζ. ανάλογα με τα λιπαρά).
Εκτέλεση
- Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα ροδάκινα με τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος.
- Σε ένα δοχείο παγωτού ανακατεύουμε το μείγμα με τα πολτοποιημένα ροδάκινα, το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ γάλα, τη sauce καραμέλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνουμε το πλήρες γάλα.
- Ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή του δοχείου για να καταψύξουμε το παγωτό.