Τα κρουασάν είναι ο καλύτερος φίλος του σπιτικού brunch! Σήμερα τα γεμίζω με μια πανεύκολη κρέμα φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας και φέτες από ώριμο αβοκάντο.
Υλικά
Για την κρέμα παρμεζάνας:- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 300 γρ. μανιτάρια
- 1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. παρμεζάνα, φρεσκο-τριμμένη
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 10 κρουασάν βουτύρου (Κάνε κλικ εδώ)
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
- Μόλις έχουν σωταριστεί χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα κρουασάν βουτύρου με την κρέμα παρμεζάνας και 2-3 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε.