search

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Super εύκολη και υγιεινή ομελέτα φούρνου με μπόλικα λαχανικά που σου κάνουν καλό!



Υλικά

  • 6 αυγά
  • 100 γρ. βρώμη
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 8 baby κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 6 λευκά μανιτάρια
  • 2 πιπεριές
  • 1/2 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και τα μανιτάρια σε φέτες και τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
  • Κόβουμε 4 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο.
  • Κόβουμε 250 γρ. ανθότυρο σε κυβάκια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, το δυόσμο, το ανθότυρο, τα σωταρισμένα κρεμμύδια και μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, τη βρώμη και το λεμόνι (χυμό και ξύσμα). Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι.
  • Στην επιφάνεια βάζουμε 4 κολοκυθάκια κομμένα στη μεση κάθετα και το υπόλοιπο ανθότυρο κομμένο σε χοντρές φέτες.
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο πιπέρι.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180ºC. Τα πρώτα 20 λεπτά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Cool Artisan