Το ογκρατέν ζυμαρικών ολικής άλεσης με κότατζ, σπανάκι και μπρόκολο είναι μια ιδιαίτερα θρεπτική και ισορροπημένη συνταγή, ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Το κότατζ είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, χαμηλή σε λιπαρά, παρέχοντας τα απαραίτητα αμινοξέα για την ενίσχυση των μυών και των ιστών.
Το σπανάκι και το μπρόκολο είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το σπανάκι προσφέρει βιταμίνη Κ, Α και φολικό οξύ, ενώ το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη C και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα λαχανικά επίσης περιέχουν φυτικές ίνες, βοηθώντας στον κορεσμό και την καλύτερη πέψη.
Tip: Ετοιμάζω όλη τη συνταγή σε ένα μόνο σκεύος, στον ταβά που μπαίνει στο μάτι της κουζίνας κι έπειτα στο φούρνο.