Νηστίσιμα, παραδοσιακά και σαρακοστιανά! Η πιο απλή εκδοχή για ένα υπέροχα μελωμένο και δεμένο φαγάκι με ρύζι και καλαμαράκι. Ένα πολύ υγιεινό πιάτο που αγαπάμε τη Σαρακοστή αλλά αξίζει να απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
- 500 γρ ρύζι μπονέτ
- 100 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 20 ml ούζο
- 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά το καλαμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τη σκελίδα σκόρδου σε ελάχιστο ελαιόλαδο
- Σβήνουμε με το ούζο
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας
- Προσθέτουμε το καλαμάτι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά
- Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ρύζι (καλά πλυμμένο)
- Τέλος, προσθέτουμε 5 φλυτζάνια βραστό νερό.
- Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να κάνει τις χαρακτηριστικές "τρύπες" στην επιφάνεια.
- Προσθέτουμε το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε