search

Νηστίσιμο Καλαμάρι με ρύζι

Νηστίσιμα, παραδοσιακά και σαρακοστιανά! Η πιο απλή εκδοχή για ένα υπέροχα μελωμένο και δεμένο φαγάκι με ρύζι και καλαμαράκι. Ένα πολύ υγιεινό πιάτο που αγαπάμε τη Σαρακοστή αλλά αξίζει να απολαμβάνουμε όλο το χρόνο.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 500 γρ ρύζι μπονέτ
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 20 ml ούζο
  • 200 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά το καλαμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τη σκελίδα σκόρδου σε ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Σβήνουμε με το ούζο
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας
  • Προσθέτουμε το καλαμάτι και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά
  • Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ρύζι (καλά πλυμμένο)
  • Τέλος, προσθέτουμε 5 φλυτζάνια βραστό νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να κάνει τις χαρακτηριστικές "τρύπες" στην επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι (χυμό και ξύσμα), μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan