search

Συνταγή για βελουτέ μανιταρόσουπα

Αυτός ο καιρός με εμπνέει μόνο για σούπες και comfort food! Έφτιαξα αυτή την καινούρια συνταγή με ό,τι είχα στο ψυγείο και το αποτέλεσμα ήταν μαγικό!

Το τσιγαρισμένο κρεμμύδι δίνει μια εξαιρετική γεύση στη βελούδινη υφή της σούπας! Μπορείς προαιρετικά να προσθέσεις και λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας που θα απογειώσουν το αποτέλεσμα ή να παίξεις με 2-3 σταγόνες ταμπάσκο για να την κάνεις πιο πικάντικη!



Υλικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πατάτα
  • 500 γρ μανιτάρια φρέσκα (διάφορα είδη) κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο (ή λαχανικών αν νηστεύεις ή είσαι vegetarian)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την πατάτα κομμένη σε κυβάκια και τα μανιτάρια.
  • Στη συνέχεια, και αφού βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια και εξατμιστούν, σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα κυβάκια πατάτας.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει καλά η σούπα.
  • Σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και πάπρικα
Cool Artisan