search

Mac n cheese με κιμά

Ζυμαρικά και κιμάς παντρεύονται σε ένα mac n’ cheese διαφορετικό από ό, τι έχεις συνηθίσει! Ένα λαχταριστό πιάτο με κιμά που έχει μελώσει στην κατσαρόλα με λαχανικά, ζυμαρικά και ένα υπέροχο μίγμα από τυριά που αργο-λιώνουν δίνοντας τον πιο νόστιμο – μαστιχωτό εαυτό τους. .,

Τα “μακαρόνια με κιμά” μπαίνουν στο ταψί μαζί με την υπέροχη φέτα και ανάμικτο τριμμένο τυρί ΔΩΔΩΝΗ. Το αποτέλεσμα είναι απλά εθιστικό και υπέρ-λαχταριστό.



Υλικά

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλυτζάνι (100 ml) κόκκινο κρασί
  • 2 μικρά καρότα ψιλοκομμένα
  • 5-6 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ θυμάρι (ξερό)
  • 1 κτγ μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 400 γρ. ζυμαρικά φαρδιά (τύπου ταλιατέλες, λιγκουίνι ή χυλοπίτες)

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε μέτρια ένταση.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Θέλουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει μόνο η γεύση
  • Προσθέτουμε τον κιμά, τα λαχανικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον κύβο, τη σάλτσα ντομάτας κι ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Τσεκάρουμε ανά τακτά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε 200 ml καυτό νερό.
  • Μετά από 2 ώρες, αφού έχουν εξατμιστεί τα υγρά και έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Σιγοβράζουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ ταψί βάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τον κιμά, τη φέτα και το ανάμικτο τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε ζεστό
Cool Artisan