Τα περισσότερα light πιάτα στηρίζονται σε σαλάτες που περιέχουν υγιεινά υλικά και δεν έχουν πολλές θερμίδες. Δυστυχώς, τα περισσότερα διαιτητικά γεύματα, ενώ είναι θρεπτικά δεν είναι χορταστικά και πάντα μας αφήνουν μια αίσθηση πείνας.
Ακόμα και αν εκείνη την ώρα νιώθεις “γεμάτος/η”, μετά από λίγο πάλι θα πεινάσεις. Για να μην ξεφύγεις από τη διατροφή σου, μπορείς να βρεις τους συνδυασμούς τροφών που όχι μόνο δεν παχαίνουν, αλλά επιπλέον δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας και κορεσμού. Ιδανικό παράδειγμα είναι τα πιάτα που συνδυάζουν τα “πράσινα” με όσπρια. Σήμερα παίζω με φακές και ρεβύθια που συνδυάζω με μπρόκολο και κολοκυθάκι.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Υλικά
- 3 κ.σ. φακές κόκκινες
- 4 μπουκετάκια μπρόκολο
- 3 κ.σ. ρεβύθια με μπαχαρικά
- 1 baby κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. cottage cheese
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 15-18 λεπτά.
- Βράζουμε το μπρόκολο σε άφθονα αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τα ρεβύθια με τα μπαχαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκουμε με ένα κλικ εδώ.
- Κόβουμε το κολοκυθάκι σε φέτες και το περιχύνουμε με το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στήνουμε όλα τα υλικά (όπως στη φωτογραφία) μέσα στο μπολ και σερβίρουμε.