search

Κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης

Σπιτικές κρέπες σε 15 λεπτά; Από τη στιγμή που θα ζυγίσεις τα υλικά σου το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αναμείξεις με ένα αυγοδάρτη κι έπειτα να ετοιμάσεις τις κρέπες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σήμερα σου δίνω τη συνταγή για κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης, μια πιο υγιεινή και θρεπτική εκδοχή για το πρωινό του Σαββατοκύριακου, γεμιστές με Πολυδημητριακά μπισκότα Παπαδοπούλου, ταχίνι κακάο και ράσμπερι.
Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ολικής άλεσης
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
  • 1 συσκευασία Πολυδημητριακά μπισκότα Παπαδοπούλου
  • 100 γρ. ταχίνι κακάο
  • 100 γρ. ράσμπερι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο 3 ώρες πριν φτιάξουμε τις κρέπες ή εναλλακτικά το λιώνουμε σε ένα μπρίκι
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά
  • Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, αλάτι, ζάχαρι και τέλος το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις  ενώ χτυπάμε εναλλάξ με ένα αυγοδάρτη
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
  • Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Διατηρούμε τις κρέπες μέσα σε μια καθαρή, νωπή, βαμβακερή πετσέτα για να μην χάνουν την υγρασία τους.
Για το σερβίρισμα
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέπας με ταχίνι κακάο.
  • Θρυματίζουμε από πάνω Πολυδημητριακά μπισκότα Παπαδοπούλου.
  • Προσθέτουμε ράσπερι, διπλώνουμε την κάθε κρέπα στη μέση και σερβίρουμε.
Cool Artisan