search

Κοτόπουλο με πιπεριές στο airfryer

Σε λιγότερο από 20 λεπτά έχω μαγειρέψει για 4 άτομα. 

Απλά ανακατεύω όλα τα υλικά και τα ψήνω στον κάδο του Airfryer Philips NA231/00 2000 Series. Τα λαχανικά με την υγρασία τους προστατεύουν το κοτόπουλο ρνώ το κρατάνε ζουμερό.

Με κάδο 6.2Lt και τεχνολογία Rapid Air έχω την πολυτέλεια να μαγειρεύω με έως και 90% λιγότερα λιπαρά, πολύ γρήγορα, ακόμα και για 4 άτομα. Μπορώ να ρυθμίσω την ώρα και τη θερμοκρασία όπως θέλω ή να διαλέξω στην οθόνη αφής μια από τις 9 προκαθορισμένες λειτουργίες για να ξεκλειδώσω τους 13 διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος: τηγάνισμα, ψήσιμο στο φούρνο, γκριλ, αφύγρανση, φρυγάνισμα, απόψυξη, ζέσταμα και πολλά άλλα. Παράλληλα από το διάφανο παράθυρο μαγειρέματος βλέπω το φαγητό καθώς  μαγειρεύεται.



Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κτσ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο
  • 6 τορτίγιες
  • 200 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του airfryer
  • Ψήνουμε στους 180°C για 10 - 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος βλέπουμε από το διάφανο παράθυρο μαγειρέματος πότε είναι έτοιμο.
  • Βγάζουμε από τον κάδο
  • Ανοίγουμε κάθε τορτίγια, απλώνουμε 1 κουταλιά γιαούρτι και προσθέτουμε 2 μεγάλες κουταλιές από το μαγειρεμένο κουτόπουλο.
  • Τυλίγουμε σε wrap χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί.
Cool Artisan