Πανεύκολο και πεντανόστιμο κοτόπουλο που μένει ζουμερό στο ψήσιμο στο φούρνο.
Τip 1: Προτίμησε κοτόπουλο μπούτι που δεν στεγνώνει στο ψήσιμο
Tip 2: Η μους φέτας είναι πιο ρευστή στα πρώτα λεπτά αλλά μετά (και ειδικά αν μπει στο ψυγείο) σφίγγει.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
Για το κοτόπουλο με πατάτες- 2 πατάτες (600 γρ.) κομμένες σε κυβάκια
- 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα για το τελείωμα)
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κτγ ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ. φέτα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1 κτγ μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με πατάτες- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά
- Ανακατεύουμε πολύ καλά
- Ψήνουμε στους 180°C για60 λεπτά στον αέρα
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά
- Βάζουμε στη βάση του πιάτου τη μους και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πατάτες από πάνω
- Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού