search

Κέικ γιαουρτιού με ελαιόλαδο

 

Το σπίτι μοσχοβολάει κέικ, στην πιο ελαφριά εκδοχή του, χωρίς βούτυρο με μαύρη ζάχαρη. Σήμερα ξεφουρνίζουμε ένα απολαυστικό κέικ με ελαιόλαδο ιδανικό για πρωινό ή για συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ!

Μπορείς να το αρωματίσεις όπως σου αρέσει: με κανέλα, λεμόνι ή και ματίχα. Εγω προτιμώ πάντα να του δίνω γεύση με ξύσμα πορτοκαλιού.

Δες εδώ το βίντεο: 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το σπίτι μοσχοβολάει κέικ, στην πιο ελαφριά εκδοχή του, χωρίς βούτυρο με μαύρη ζάχαρη. Σήμερα ξεφουρνίζουμε ένα απολαυστικό κέικ με ελαιόλαδο ιδανικό για πρωινό ή για συνοδευτικό με τον απογευματινό καφέ! Το αρωματίζω με ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος (προαιρετικά) το διακοσμώ με λιωμένη κουβερτούρα ❤️Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . Διάβασε αναλυτικά τη συνταγή με ένα κλικ στο https://coolartisan.gr/?recipe-post=keik-giaourtiou-me-elaiolado# . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις


Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ. κοφτά baking powder
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη (καστανή)
  • 2 βανιλίνες ή 1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. ελαιόλαδο Μυτιλήνης (ή ηλιέλαιο)
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Ελαιόλαδο και αλεύρι για τη φόρμα ψησίματος του κέικ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα υγρά συστατικά.
  • Ξεκινάμε χτυπώντας τα αυγά με τη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη,
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με ελαιόλαδο τη φόρμα που θα ψήσουμε το κέικ. Με μια χαρτοπετσέτα ή ένα πινέλο απλώνουμε το ελαιόλαδο σε όλο το σκεύος.
  • Καλύπτουμε και με αλεύρι να πάει παντού σε όλη τη φόρμα.
  • Τέλος, γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τα 3/4 με το μείγμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 55 με 60 λεπτά.
  • Μπορούμε τα τελευταία 15 λεπτά να καλύψουμε με αλουμινόχαρτο για να μην ¨καεί¨η επιφάνεια.
  • Όταν βγει, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη, μαύρη κουβερτούρα.
Cool Artisan