search

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

 

O χαλβάς είναι ένα γλυκό που δεν έχει εποχή και μήνα! Είναι ιδανική επιλογή από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Αύγουστο. Σήμερα σου δείχνω την απόλυτη καλοκαιρινή εκδοχή του με βερίκοκα!

Χρησιμοποιώ βερίκοκα που δεν είναι εντελώς ώριμα για να κρατάνε περισσότερο το σχήμα και την υφή τους χωρίς να λιώσουν μέσα στην κατσαρόλα. Τα πωριμα βερίκοκα θα γίνουν πουρέ καθώς μαγειρεύονται και θα δώσουν πολύ γλυκιά γεύση στο τελικό αποτέλεσμα.

Δες εδώ το βίντεο: 

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ο χαλβάς δεν έχει εποχή ❤️???? Από τα Χριστούγεννα μέχρι τον Αύγουστο είναι πάντα απολαυστικός ???? Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις την καλοκαιρινή εκδοχή του με βερίκοκα και αμύγδαλα. Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #χαλβάς #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

 

 

 



Υλικά

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1/4 φλυτζανιού αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 10 βερίκοκα κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε τα βερίκοκα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Προαιρετικά διακοσμούμε με λευκή σοκολάτα
  • Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan