Πατάτες ή γεώμηλα, τροφή αγαπημένη, γεμάτη υδατάνθρακες. Στην Ελλάδα, τις έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Σήμερα, έχετε την ευκαιρία να τις ανακαλύψετε ξανά -στην baby ποικιλία τους- μέσα από μια σούπερ ντούπερ υγιεινή συνταγή, στην οποία το παρθένο ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι, ο μαϊντανός και η παρμεζάνα στήνουν χορό για πατατοερωτευμένους. Αν δεν υπήρχε και το σκόρδο στη μέση, θα σας τις προτείναμε και για ταπεράκι στο γραφείο – σόρρυ, #NSFW!
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 κιλό baby πατάτες
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
- 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι (ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Τις βάζουμε να βράσουν.
- Τις βράζουμε, σκεπασμένες, για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να μπορεί να περάσει ένα πιρούνι μέσα τους.
- Στραγγίζουμε καλά.
- Λαδώνουμε ελαφρώς μια λαδόκολλα με ελαιόλαδο.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πρες-πουρέ πατικώνουμε ελαφρώς τις πατάτες.
- Αναμειγνύουμε το βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό ή το θυμάρι.
- Ρίχνουμε το μίγμα πάνω στις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές (10-15 λεπτά).
- Τις βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει πάνω τους το τυρί.
- Γαρνίρουμε με λίγο αλάτι και μαϊντανό και σερβίρουμε κατευθείαν!