search

Γύρος μανιταριών σε τορτίγια

Χορταστικό και comfort food! Σήμερα στήνουμε μια σκεπαστή από τορτίγιες με σπιτικό γύρο μανιταριών, vegan μαγιονέζα Condito και λαχανικά. Είναι το ιδανικό πιάτο για τις μέρες που έχεις όρεξη να φτιάξεις σπιτικό street food, χωρίς όμως διατροφικές τύψεις. Φτιάχνω την αγαπημένη μου συνταγή για σπιτικό γύρο μανιτατιών με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά ενώ για το στήσιμο, και για να ενώσω όλες τις γεύσεις, χρησιμοποιώ τη Mayo Vegan από την Condito The Green Line

H Mayo Vegan Sauce φτιάχνεται χωρίς αυγά, γλουτένη και συντηρητικά και ξεχωρίζει τόσο για την υπέροχη ανάλαφρη γέυση όσο και για την τέλεια υφή. Παρά το ότι είναι διάσημη για τα “χωρίς” στη λίστα των συστατικών είναι τέλεια sauce για σάντουιτς, σπιτικά σουβλάκια και βέβαια ότι έχει πατάτες τηγανητές.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το γύρο μανιταριών
  • 500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτγ καυτερή πάπρικα
  • 1 κτγ κάρυ
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1 κτγ γλυκιά πάπρικα μπούκοβο
  • 1 κτγ αλάτι
Για το στήσιμο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα μεγάλο τηγάνι
  • Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και όλα τα μπαχαρικά
  • Σοτάρουμε μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους ανακατεύοντας τακτικά.
Για το στήσιμο
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι θέλεις για να στήσεις το τυλιχτό σου.
  • Μπορείς να συνδυάσεις τα μανιτάρια με γκουακαμόλε, vegan μαγιονέζα ή όποια άλλη αλοιφή θέλεις.
  • Εγώ προτιμώ με αβοκάντο, φέτες από τοματίνια και φέτες από baby κολοκυθάκια
  • Τυλίγεις μέσα σε πιτάκι και απολαμβάνεις αμέσως ή το αποθηκεύεις σε ένα αεροστεγές δοχείο για να πάρεις μαζί σου στο γραφείο την επόμενη μέρα.
Cool Artisan