search

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αυτή είναι η σωστή εποχή του χρόνου για να ξεκινήσεις να ψήνεις μερικά, πραγματικά σοκολατένια γλυκά. Το σημερινό βελούδινο γλυκό με την μεταξένια σοκολάτα, έχει ακόμα καλύτερη γεύση μια μέρα αφού το ψήσουμε, οπότε είναι ιδανικό για δείπνο με φίλους στο σπίτι ή και για το brunch της Κυριακής με την παρέα σου.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 170 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 360 γρ. σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια.
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 30 γρ. κακάο, σε σκόνη
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη, χωρισμένη στην μέση 100γρ + 100γρ

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 22 cm και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο με την σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια - χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουν λιώσει τελείως και να γίνει λείο το μείγμα.Το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε τα 4 από τα συνολικά έξι αυγά της συνταγής και τα ξεχωρίζουμε σε 4 ασπράδια και 4 κρόκους.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, το αλάτι, τα υπόλοιπα αυγά και την μισή ζάχαρη (100 γρ.), ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σιγά -σιγά προσθέτουμε την σοκολάτα που έχει ήδη κρυώσει μέσα στα χτυπημένα κροκάδια
  • Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν πολύ, με ένα μίξερ σε μέτρια με δυνατή ταχύτητα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις την υπόλοιπη μισή ζάχαρη (100 γρ.) και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  • Προσεκτικά ''διπλώνουμε'' την μαρέγκα στο μείγμα με την σοκολάτα μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Ρίχνουμε το μείγμα ΄στο ταψάκι που έχουμε ήδη ετοιμάσει και στρώνουμε το μείγμα με την σπάτουλα.
  • Τοποθετούμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180°C μέχρι το επάνω μέρος του κέικ να αρχίσει να ραγίζει και μέχρι να δούμε πως η μέση του κέικ δεν κουνιέται πια, για περίπου 35 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει τελείως πριν το κάψουμε και το σερβίρουμε.
  • Διακοσμούμε το κέικ με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Cool Artisan