Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που πριν πάνε για ύπνο, ονειρεύονται το καφέ του επόμενου πρωινού τότε αυτό το cocktail θα γίνει το αγαπημένο σου. Συνδυάζει τα αρώματα του espresso με τη βότκα και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα διεγερτικό, δροσερό και θερινό…
Είναι η πιο νόστιμη και εύκολη λύση για homemade cocktail όταν μαζεύονται φίλοι στη βεράντα. Και είναι και μια λύση που μπορείς εύκολα να φτιάξεις ακόμα και αν δεν έχεις ξαναφτιάξει ποτέ cocktail στη ζωή σου. Είναι βέβαια και ένα ποτό που δεν είναι μόνο για αγόρια ή μόνο για κορίτσια! Από την εμπειρία μου, σου λέω, πως όλοι ενθουσιάζονται από την πρώτη γουλιά.
Είναι το ιδανικό cocktail για να ξεκινήσεις το βράδυ σου όταν νιώθεις λίγο κουρασμένος/η και θέλεις μια τόνωση! Ο “μύθος” λέει πως πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1980 όταν ένα διάσημο μοντέλο της εποχής επισκέφτηκε το Fred’s Club στο Soho και ζήτησε από τον bartender να της φτιάξει «κάτι που θα την ξυπνήσει». Μια δόση espresso συνάντησε μια δόση βότκα μέσα σε ένα σέικερ… έτσι κάπως φτιάχτηκε το πιο διάσημο κοκτέιλ με καφέ.
Εγώ το φτιάχνω με 2 κάψουλες Starbucks Espresso Roast τις οποίες τρέχω για 20-25 δευτερόλεπτα την κάθε μία. Οι κάψουλες Starbucks είναι 100% συμβατές με τις οικιακές μηχανές καφέ που λειτουργούν με κάψουλα κατασκευαστών όπως Krups, DeLonghi, Nespresso.
Tip 1: Μπορείς να το σερβίρεις σε ποτήρια martini, αλλά αν δεν έχεις μπορείς απλά να το βάλεις σε μια γυάλινη κούπα – όπως και αυτές που έχω πάρει εγώ από τα Starbucks. H απόλαυση παραμένει η ίδια!
Tip 2: Το espresso martini παραδοσιακά θέλει ζάχαρη στη συνταγή του. Εγώ δεν βάζω γιατί προτιμώ να απολαμβάνω τη γεύση του καφέ χωρίς ζάχαρη. Το πίνω σκέτο όπως και τον καφέ μου! Εσύ, μπορείς να παίξεις με την ποσότητα της ζάχαρης κατά βούληση.
Tip 3: Προαιρετικά, μπορείς να διακοσμήσεις με 3 κόκκους καφέ.
Υλικά
- 2 κάψουλες Starbucks Espresso Roast
- 30 ml βότκα
- 30 ml λικέρ φουντούκι (ή καφέ)
- 5 παγάκια
- 5 γρ. ζάχαρη (περισσότερη ή λιγότερη ανάλογα με το προσωπικό γούστο)
Εκτέλεση
- Τρέχουμε 2 κάψουλες Starbucks Espresso Roast για 20-25 δευτερόλεπτα την κάθε μία σε μια οικιακή μηχανή καφέ που λειτουργεί με κάψουλες.
- Προαιρετικά, προσθέτουμε τη ζάχαρη όσο ακόμα είναι ζεστος ο καφές και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να διαλυθεί.
- Βάζουμε τον πάγο, τον καφέ με τη ζάχαρη, τη βότκα και το λικέρ σε ένα σέικερ.
- Ανακινούμε καλά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι.