search

Ελαφριά τάρτα με ανθότυρο και λαχανικά

Τώρα που είναι πραγματικά άνοιξη και όλοι νιώθουμε λιγάκι πιο light, ήρθε η ώρα να ελαφρύνουμε και την κουζίνα μας. Σήμερα, φτιάχνω νοστιμότατη τάρτα με λαχανικά και ανθότυρο για ένα πλήρες και ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για ζύμη αλμυρής τάρτας

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. λιαστές τομάτες
  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι (φρέσκο καλύτερα, αν δεν έχεις βάλε αποξηραμένο)
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Λαχανικά για το topping (τομάτα, κολοκυθάκι, πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες 0,5 εκατοστού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τα ασπράδια.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, τις λιαστές τομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Αναμειγνύουμε καλά και ομογενοποιούμε το μείγμα.
  • Στρώνουμε το μείγμα στην τάρτα που έχουμε κάνει τυφλό ψήσιμο.
  • Στη συνέχεια, απλώνουμε τα λαχανικά στην επιφάνεια.
  • Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της τάρτας με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan