Ένας από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς της καλοκαιρινής ζαχαροπλαστικής: σύκο με τυρί κρέμα. Σε αυτή τη συνταγή, παντρεύονται σε μια γλυκιά ζύμη σφολιάτας και ψήνονται στον φούρνο.
Μπες με ένα κλικ στα highlights μου στο Instagram @gabnikolaidis και δες τη συνταγή βήμα-βήμα!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- 6-7 σύκα (κομμένα σε τέταρτα)
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Αλεύρι και βούτυρο για τη βάση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σεμιζάρουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, δηλαδή την καλύπτουμε με αλεύρι και βούτυρο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε τα αβγά και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Βάζουμε τη σφολιάτα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα με τη σφολιάτα.
- Κατεβάζουμε τη ζύμη από τα τοιχώματα και καλύπτουμε περιμετρικά την τάρτα.
- Προσθέτουμε τα σύκα στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεφορμάρουμε.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε την επιφάνεια με λιωμένη κουβερτούρα σχηματίζοντας λεπτές γραμμές.