search

Cinnamon Rolls, χωρίς ζάχαρη, με 3 μόνο υλικά

Τα κλασικά cinnamon rolls απαιτούν μια δύσκολη διαδικασία με πολλές αναμονές για φουσκώματα, κουζινομηχανή και βέβαια αρκετή ζάχαρη και βούτυρο! Σήμερα σου δείχνω την πιο εύκολη, πεντανόστιμη εκδοχή τους που γίνεται με 3 μόνο υλικά! Και μάλιστα χωρίς καθόλου ζάχαρη! Μπανάνα, γιαούρτι κι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μας δίνουν ένα υπέροχο ζυμαράκι που φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο! Για τη γέμιση χρησιμοποιώ μόνο χουρμάδες, μέλι και κανέλα. Και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Αφράτα ρολάκια που μοσχοβολάνε ενώ κρατάνε τέλεια το σχήμα τους. Αποθήκευσε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή για το ζυμαράκι γιατί μπορείς να τη χρησιμοποιείς για ό, τι γλυκιά γέμιση σκεφτείς.

Tip 1: Φρόντισε οι μπανάνες να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκιά η ζύμη. Δεν δίνουν γεύση μπανάνας στο ζυμαράκι μας!
Tip 2: Αν η ζύμη βγαίνει πιο υγρή προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να είναι ελαστική!

 

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 2 μπανάνες, ώριμες
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. χουρμάδες
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κ.σ. κανέλα
Για το άλειμμα αυγού
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κτσ γάλα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τις 2 μπανάνες και το γιαούρτι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και στη συνέχεια ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
  • Αν το ζυμαράκι είναι υγρό προσθέτουμε έξτρα αλεύρι.
  • Μόλις έχουμε μια δεμένη, ελαστική ζύμη τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
Για το στήσιμο
  • Ανοίγουμε το ζυμαράκι με ένα πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Κόβουμε σε 6 λωρίδες. Εγώ χρησιμοποιώ στρογγυλό κόφτη για πίτσα αλλά μπορείς να το κάνεις και με ένα μαχαίρι.
  • Τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολάκια.
  • Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα δύο υλικά για το άλειμμα αυγού και με ένα πινέλο περνάμε τα ρολάκια μας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60 λεπτά στον αέρα και για τα πρώτα 30 λεπτά έχουμε καλυμμένο το ταψί μας με αλουμινόχαρτο.
Cool Artisan