search

Χριστουγεννιάτικη τούρτα βανίλια φράουλα

Μπορεί η ιδέα της τούρτας να σου φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα, με τη βοήθεια όμως της εταιρείας Σαμούρη γίνεται εύκολη υπόθεση. Σε λίγο χρόνο μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχα, γιορτινή τούρτα με παντεσπάνι βανίλια, γέμιση κρέμα φράουλα και επικάλυψη από βουτυρόκρεμα.

Για τη διακόσμηση εγώ άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη και δημιούργησα γιορτινά έλατα από λευκή σοκολάτα που χρωμάτισα σε κόκκινο και πράσινο για να δώσω έξτρα γιορτινή νότα.



Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 1 συσκευασία Μίγμα για MUFFINS & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • 145 γρ. σπορέλαιο
  • 220 γρ αυγά (4-5 περίπου)
Για την κρέμα φράουλα
  • 1 συσκευασία Μίγμα για ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ με γεύση ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • 500 γρ. κρύο γάλα
Για την βουτυρόκρεμα
  • 1 συσκευασία Μίγμα για ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ & ΓΛΑΣΟ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • 360 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σιρόπι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για τη διακόσμηση
  • 2 συσκευασίες ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΑΜΟΥΡΗ
  • ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΣ ΚΑΣ GLITTER, ΣΑΜΟΥΡΗ
  • Μακροστένα μπισκότα (σαν πουράκια)

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τα αυγά.
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά
  • Ψεκάζουμε με αντικολλητικό spray Σαμούρη τρία τσέρκια με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 15 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα τσέρκια
  • Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε
Για την κρέμα φράουλα
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το γάλα
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά
  • Μεταφέρουμε σε κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα
Για την βουτυρόκρεμα
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ
  • Προσθέτουμε το βούτυρο
  • Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
Για το σιρόπι
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση για 4-5 λεπτά
  • Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει
Για τη διακόσμηση
  • Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα  πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
  • Βάζουμε στο μπολ τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τις αφήνουμε να λιώσουν
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη χωρίζουμε σε δύο μπολ
  • Βάζουμε στο ένα μπολ πράσινο και στο άλλο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα δυο μίγματα σε δύο διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής
  • Ακουμπάμε τα μακρόστενα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα και με τις σακούλες ζαχαροπλαστικής δίνουμε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα μπισκότα λειτουργούν σαν βοηθητικός σκελετός που θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε τα δέντρα στην τούρτα.
  • Διακοσμούμε με χρωματιστά κας κας glitter
Για το στήσιμο
  • Ξεκινάμε βάζοντας στη βάση το πρώτο παντεσπάνι
  • Με ένα πινέλο δίνουμε υγρασία στο παντεσπάνι με το σιρόπι. Βουτάμε το πινέλο στο σιρόπι και αλοίφουμε την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
  • Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα φράουλα.
  • Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
  • Τέλος, βάζουμε το 3ο παντεσπάνι.
  • Καλύπτουμε την τούρτα με την βουτυρόκρεμα.
  • Τέλος, διακοσμούμε με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Cool Artisan