Μπορεί η ιδέα της τούρτας να σου φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα, με τη βοήθεια όμως της εταιρείας Σαμούρη γίνεται εύκολη υπόθεση. Σε λίγο χρόνο μπορείς να φτιάξεις μια υπέροχα, γιορτινή τούρτα με παντεσπάνι βανίλια, γέμιση κρέμα φράουλα και επικάλυψη από βουτυρόκρεμα.
Για τη διακόσμηση εγώ άφησα τη φαντασία μου ελεύθερη και δημιούργησα γιορτινά έλατα από λευκή σοκολάτα που χρωμάτισα σε κόκκινο και πράσινο για να δώσω έξτρα γιορτινή νότα.
Υλικά
Για το παντεσπάνι- 1 συσκευασία Μίγμα για MUFFINS & ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ, ΣΑΜΟΥΡΗ
- 145 γρ. σπορέλαιο
- 220 γρ αυγά (4-5 περίπου)
- 1 συσκευασία Μίγμα για ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ με γεύση ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΑΜΟΥΡΗ
- 500 γρ. κρύο γάλα
- 1 συσκευασία Μίγμα για ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ & ΓΛΑΣΟ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ, ΣΑΜΟΥΡΗ
- 360 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τα αυγά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά
- Ψεκάζουμε με αντικολλητικό spray Σαμούρη τρία τσέρκια με αποσπώμενα τοιχώματα με διάμετρο 15 εκ.
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στα τσέρκια
- Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια στη φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε το γάλα
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά
- Μεταφέρουμε σε κορνέ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα
- Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουμε το βούτυρο
- Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση για 4-5 λεπτά
- Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
- Βάζουμε στο μπολ τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τις αφήνουμε να λιώσουν
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα τη χωρίζουμε σε δύο μπολ
- Βάζουμε στο ένα μπολ πράσινο και στο άλλο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα δυο μίγματα σε δύο διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής
- Ακουμπάμε τα μακρόστενα μπισκότα πάνω σε λαδόκολλα και με τις σακούλες ζαχαροπλαστικής δίνουμε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα μπισκότα λειτουργούν σαν βοηθητικός σκελετός που θα μας βοηθήσουν να στηρίξουμε τα δέντρα στην τούρτα.
- Διακοσμούμε με χρωματιστά κας κας glitter
- Ξεκινάμε βάζοντας στη βάση το πρώτο παντεσπάνι
- Με ένα πινέλο δίνουμε υγρασία στο παντεσπάνι με το σιρόπι. Βουτάμε το πινέλο στο σιρόπι και αλοίφουμε την επιφάνεια από το παντεσπάνι.
- Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα φράουλα.
- Προσθέτουμε το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
- Τέλος, βάζουμε το 3ο παντεσπάνι.
- Καλύπτουμε την τούρτα με την βουτυρόκρεμα.
- Τέλος, διακοσμούμε με τα χριστουγεννιάτικα δέντρα.