Χριστουγεννιάτικη πίτσα; Και όμως υπάρχει!
Αγαπημένες γεύσεις των Χριστουγέννων, όπως κολοκύθα, γκοργκοντζόλα και κουκουνάρι, μπλέκουν και λιώνουν μαζί από το απολαυστικό ζυμάρι της Pillsbury. Μπορείς να διαλέξεις το ιταλικό ή το αφράτο, όπως έκανα εγώ σήμερα.
Tip 1: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη βρασμένη κολοκύθα από το super market ή να βράσεις εσύ. Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείς 400 γρ, κολοκύθα, ζυγισμένη αφότου τη βράσεις. Η σάλτσα είναι αρκετή για 2 πίτσες Pillsbury.
Tip 2: Μπορείς να διατηρήσεις τη σάλτσα στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
Υλικά
- 1 συσκευασία Pillsbury αφράτη ζύμη για πίτσα
- 400 γρ. βρασμένη κολοκύθα
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. γκοργκοντζόλα
- 1 -2 αχλάδια
- 1 κτσ κουκουνάρι
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τη ζύμη Pillsbury και την απλώνουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τη βρασμένη κολοκύθα με την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα.
- Καθαρίζουμε το αχλάδι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το κόβουμε σε φέτες.
- Απλώνουμε τη σάλτσα κολοκύθας στη ζύμη της πίτσας
- Προσθέτουμε το αχλάδι, το κουκουνάρι και χοντροσπάμε από πάνω με το χέρι τη γκοργκοντζόλα
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, στην πιο χαμηλή σχάρα, μέχρι το ζυμάρι μας να πάρει χρώμα στα πλάγια (περίπου 15 λεπτά)