search

Η ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΤΑΤΑ, ΠΡΑΣΟ, ΚΑΣΤΑΝΟ!

Πανεύκολη, πεντανόστιμη και super γιορτινή σούπα για το τραπέζι των γιορτών!


Υλικά

  • 3 πράσα, κομμένα σε λεπτά φετες
  • 2 πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 10 κάστανα, βρασμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, τον κύβο ζωμού, το ½ λίτρο νερού, το αλάτι και το πιπέρι. Τα βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθτουμε τη κρέμα γάλακτος, τα κάστανα, το ξύσμα και βράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε για τη γεύση.
  • Περνάμε τη σούμε από μπλέντερ. Μπορούμε επίσης να την περάσουμε μέσα από μια σίτα για να γίνει ακόμη πιο κρεμώδης και βελούδινη!
Cool Artisan