search

CHOCO – CHEESECAKE ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Η κλασσική συνταγή του cheesecake μπαίνει σε ποτήρι, αρωματίζεται με πορτοκάλι και αναμειγνύεται με πραλίνα φουντουκιού.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα
Για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 πορτοκάλια, Μόνο ξύσμα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση

Για την κρέμα:
  • Σπάμε τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 8 ποτήρια.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
  • Μπορούμε να το κάνουμε και με το χέρι αλλα απαιτεί αρκετή δύναμη και επιμονή.
  • Αφαιρούμε από το μίξερ τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
  • Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το πρώτο μείγμα πάνω από το μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το μείγμα με την πραλίνα.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Cool Artisan