Το πιο απλό γλυκό που θα λατρέψεις να φτιάχνεις ξανά και ξανά! Τα πουράκια Caprice Παπαδοπούλου ντύνουν με το πιο εντυπωσιακό τρόπο το cheesecake πραλίνας και θα σε κάνουν master στην εύκολη, σπιτική ζαχαροπλαστική! Θα σου πάρει περίπου 15 λεπτά στην κουζίνα και άλλες 3 ώρες για να σφίξει στο ψυγείο! Τόσο απλά και εύκολα!
Tip: Είναι ιδανική πρόταση και για τούρτα γενεθλίων!
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 250 γρ. πουράκια Caprice Παπαδοπούλου (συν έξτρα 20-24 πουράκια για τα τοιχώματα του cheesecake)
- 80 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
- Θα χρειαστούμε μια ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 20 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Εναλλακτικά το φτιάχνουμε σε ό,τι παρόμοιο σκεύος έχουμε.
- Βάζουμε τα πουράκια και το βούτυρο στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Ίσως, ανάλογα το μέγεθος του μπλέντερ, χρειαστεί να τα χτυπήσουμε σε δύο δόσεις.
- Βάζουμε στη βάση από το τσέρκι μας το μείγμα των Caprice Παπαδοπούλου και απλώνουμε με τα δάχτυλα (ή τη βάση ενός ποτηριού) να πάει παντού.
- Στη συνέχεια, κόβουμε στη μέση περίπου 20-24 πουράκια και τα στερεώνουμε περιμετρικά στο τσέρκι μας.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ το τυρί με την πραλίνα φουντουκιού και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.