search

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Το ταπεινό κουνουπίδι δίνει σώμα και γεύση σε μια από τις πιο λαχταριστές σούπες του χειμώνα! Πλούσιο σε θρεπτική αξία, σε προστατεύει από τα κρυώματα και σου δίνει ενέργεια για τις απαιτητικές μέρες.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 μικρό κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 πατάτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, περασμένο από τον τρίφτη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • Ταμπάσκο, όσο θέλεις
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 φλιτζάνια γάλα πλήρες (ή κρέμα γάλακτος αν θέλεις πιο γεμάτη γεύση)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κουνουπίδι και στη συνέχεια το κρεμμύδι.
  • Σοτάρουμε μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να ροδίζουν, περιπου 7 με 8 λεπτά.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το σκόρδο.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου τα λαχανικά καραμελώσουν, περίπου για άλλα 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ταμπάσκο, το λεμόνι (ξύσμα και χυμό) και το πιπέρι καγιέν.
  • Συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμα1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομπλέντερ, κάνουμε τη σούπα πουρέ
  • Προσθέτουμε το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με πέστο λιαστής ντομάτας.
Cool Artisan