Αυτή η σούπα είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να κλείσω μια κρύα, χειμωνιάτικη μέρα! Τέλεια ισορροπημένη, αρωματική και πολύ εύκολη για να τη φτιάξεις.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 1 γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 100 ml κρέμα καρύδας
- Ηλιόσπορο και μαύρο σουσάμι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε κομμάτια
- Καλύπτουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας
- Βάζουμε τους κύβους λαχανικών στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 30 λεπτά
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι ανακατεύουμε.
- Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με ηλιόσπορο και μαυροσούσαμο.