Αυτή η σούπα είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να κλείσω μια κρύα, χειμωνιάτικη μέρα!
Τέλεια ισορροπημένη, αρωματική και πολύ γρήγορη για να τη φτιάξεις.
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 100 ml γάλα καρύδας
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. κάρι, σε σκόνη
- αλάτι & πιπέρι
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ηλιόσπορο και μαύρο σουσάμι, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι ανακατεύουμε.
- Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με ηλιόσπορο και μαυροσούσαμο.