search

Cacio e Pepe: Λευκή σάλτσα ζυμαρικών με 3 μόνο υλικά

Με 3 μόνο υλικά φτιάχνουμε την πιο πλούσια και βελούδινη σάλτσα ζυμαρικών με ιταλική καταγωγή! Η αυθεντική συνταγή θέλει μόνο πιπέρι, βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για τη σάλτσα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.γ. πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • Σε ένα μπολ λιανίζουμε το βούτυρο με την τριμμένη παρμεζάνα να αποκτήσουν υφή σαν πάστα
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά
  • Τρίβουμε το πιπέρι επάνω στο τηγάνι
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά
  • Προσθέτουμε το μίγμα της παρμεζάνας και μια μεγάλη κουτάλα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε
Cool Artisan