search

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

Οι μπάρες είναι ο σύμμαχος μου στην διατροφή που κάνω αυτή την περίοδο! Λειτουργούν ως πρωινό, σνακ και λιχουδιά οπότε φροντίζω να έχω πάντα ένα κομμάτι μαζί μου.

Κάνε κλικ εδώ και δες ακόμα 4 συνταγές για μπάρες για να πάρεις έμπνευση!



Υλικά

  • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 210 γρ. βρώμη
  • 45 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου, ή μέλι αν δεν θες οι μπάρες να είναι vegan
  • 30 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 30 γρ. σοκολάτας, λιωμένη
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ° C και καλύπτουμε με αντικολητικό χαρτί ένα ταψί.
  • Βάζουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε ένα μπλέντερ μαζί με το λάδι καρύδας, τη βρώμη, το σιρόπι σφενδάμου, την καρύδα και και το αλάρι και τα χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα φουντούκια και χτυπάμε το μείγμα ακόμα μια φορά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε πολύ καλά, έως ότου απλωθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Αφού τις ψήσουμε, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν για 15-20 λεπτά.
  • Τέλος τις κόβουμε σε κομμάτια και καλύπτουμε με λιωμένη κουβερτούρα
Cool Artisan