search

ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Η σημερινή συνταγή έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ζητάω από μια ανοιξιάτικη συνταγή! Είναι θρεπτική, ελαφριά και ισορροπημένη σε θερμίδες καθώς τα βασικά υλικά είναι το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ και το ανθότυρο ενώ για το λουκάνικο επιλέγω λουκάνικο από κοτόπουλο. Το Χωριάτικο Φύλλο ολικής αλεσης είναι πηγή φυτικών ινών, ενώ στη γεύση είναι σαν να το έχει ανοίξει η μαμά σου.

Επίσης ως συνταγή, η σημερινή τυρόπιτα, είναι και πολύ εύκολη καθώς ανήκει στην κατηγορία των συνταγών “ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ” και βάζω στο φούρνο. Χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί και άλλα 40 λεπτά στο φούρνο για να ψηθεί και να μοσχοβολήσει όλο το σπίτι.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • Ένα πακέτο Χωριάτικο Φύλλο Ολικής Άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. φέτα (πικάντικη κατά προτίμηση)
  • 300 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%
  • 3 αβγά
  • 3 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού
  • 1 λουκάνικο κοτόπουλο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 ml ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως, σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C
  • Κόβουμε το λουκάνικο στη μέση και στη συνέχεια κόβουμε το μισό σε κυβάκια και το υπόλοιπο σε ροδέλες
  • Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν χυλός αι στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια του λουκάνικου.
  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο από το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, το λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο και καλύπτουμε με γέμιση.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και τέλος καλύπτουμε με τη γέμιση και τις ροδέλες από το λουκάνικο.
  • Στη συνέχεια γυρνάμε όλα υα φύλλα προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα ωραίο στεφάνι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Αν ο φούρνος είναι δυνατός μπορείς να καλύψεις την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η γέμιση και τα λουκάνικα.
Cool Artisan