Μετά το ανοιξιάτικο φραουλογλυκό γιαουρτιού με ζελέ που λατρέψατε (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή) επιστρέφω με την καλοκαιρινή εκδοχή του! Ανανογλυκό γιαουρτιού με ζελέ!
Δροσερό, ελαφρύ, και πολύ εύκολο να το φτιάξεις. Είναι το γλυκό που θέλεις να έχεις όλο το καλοκαίρι στο ψυγείο και να το ισιώνεις με το κουτάλι. Επιλέγω ζελέ χωρίς ζάχαρη ενώ μπορείς να το φτιάξεις και με γιαούρτι 2% για πιο light αποτέλεσμα.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
-
OI ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΥΖΙΝΟΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΗ)
-
10 DESIGN ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ BLENDER ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (PLUS TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ)
-
ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: ΟΙ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ
-
10 ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΟΥ
Υλικά
Για τη βάση- 200 γρ. μπισκότα της επιλογής σου
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 φακελάκια ζελέ ανανά σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
- 500 γρ. νερό καυτό
- 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 5 φέτες ανανά κονσέρβα
- 1 φακελάκι ζελέ ανανά σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
- 400 γρ. νερό καυτό (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το υγρό από την κονσέρβα και να προσθέσεις νερό για να έχεις συνολικά 400 γρ υγρού)
- 5 φέτες ανανά κονσέρβα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και σταδιακά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσέρκι με διάμετρο 22 εκ. (ή σε ό,τι ταψί έχουμε). Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση του του ταψιού και με ένα ποτήρι το πιέζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και να γίνει συμπαγές.
- Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε τα 2 φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζελέ με ένα αυγοδάρτη
- Κόβουμε τις φέτες ανανά σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα
- Περιχύνουμε τη βάση μπισκότου με το μείγμα ζελέ - γιαούρτι και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες
- Ζεσταίνουμε το νερό να κάψει και προσθέτουμε το φακελάκια από το ζελέ. Χτυπάμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το νερό. Προαιρετικά μπορείς να αξιοποιήσεις και το σιρόπι από την κονσέρβα του ανανά αρκεί το συνολικό υγρό να ζυγίζει 400 γρ.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και με μια κουτάλα αδειάζουμε το ζελέ πάνω από το γιαούρτι. Δεν το περιχύνουμε απευθείας γιατί έτσι θα σπάσουμε την επιφάνεια και θα χαλάσουμε το γλυκό.
- Προσθέτουμε από πάνω και τις φέτες ανανά ολόκληρες
- Παγώνουμε στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες.