search

Κεφτεδάκια μελιτζάνας στο φούρνο με 3 μόνο βασικά υλικά

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 μελιτζάνες, φρυγανιά και κεφαλογραβιέρα ❤️ Τα έξτρα υλικά είναι πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι όπως ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά! Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα σαν ορεκτικό ή μέσα σε σάντουιτς! Εναλλακτικά τα ψήνεις για λίγα λεπτά με σάλτσα ντομάτας και φέτα και φτιάχνεις ένα επικό φαγητό.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 80 γρ. φρυγανιά
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Extras
  • 400 ml σάλτσα τομάτας
  • 100 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
  • Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό κι άφθονο αλάτι.
  • Τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
  • Έπειτα αραδιάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας στο ταψί.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
  • Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες τις μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
  • Χτυπάμε καλά να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε ξανά στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα.
Extras:
  • Για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο, τα βάζουμε σε ένα ταψί με σάλτσα ντομάτας και θρυματισμένη φέτα.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
Cool Artisan