Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 2 μελιτζάνες, φρυγανιά και κεφαλογραβιέρα ❤️ Τα έξτρα υλικά είναι πράγματα που έχουμε όλοι στο σπίτι όπως ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά! Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα σαν ορεκτικό ή μέσα σε σάντουιτς! Εναλλακτικά τα ψήνεις για λίγα λεπτά με σάλτσα ντομάτας και φέτα και φτιάχνεις ένα επικό φαγητό.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες
- 80 γρ. φρυγανιά
- 50 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 ml σάλτσα τομάτας
- 100 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια- Καλύπτουμε το ταψί μας με αντικολλητικό χαρτί.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό κι άφθονο αλάτι.
- Τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά.
- Έπειτα αραδιάζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας στο ταψί.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες τις μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
- Χτυπάμε καλά να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε ξανά στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα.
- Για ένα πιο ολοκληρωμένο πιάτο, τα βάζουμε σε ένα ταψί με σάλτσα ντομάτας και θρυματισμένη φέτα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό