search

5 Μόνο Υλικά: Κριθαρότο με κοτόπουλο και τυρί κότατζ

Με 5 μόνο βασικά υλικά μπορείς να φτιάξει το πιο απολαυστικό κριθαρώτο σε ένα μόνο τηγάνι (κι ένα μπλέντερ)! Το cottage σε συνδυασμό με την παρμεζάνα δίνει μια υπέροχη κρεμώδη σάλτσα στο τελικό πιάτο μας ενώ το κοτόπουλο παραμένει ζουμερό και το κριθαράκι σπυρωτό.

Σημείωση: Για να μην αγριέψετε (μερικοί) στα hate comments (πάλι) κάτω από τα βίντεο αυτής της σειράς: όταν λέω 5 υλικά εννοώ τα βασικά. Δεν περιλαμβάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό, μυρωδικά και μπαχαρικά (όπως π.χ. πάπρικα ή μπούκοβο) που έχουμε όλοι σπίτι μας. Αυτά θα τα σημειώνω σαν extras όπου χρειάζονται!

Tip 1: Μπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί cottage με τυρί κρέμα. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να χτυπήσεις τα 3 υλικά (τυρί κρέμα, παρμεζάνα κι αυγό) στο μπλέντερ, μπορείς απλά να τα ανακατέψεις σε ένα μπολ.

Tip 2: Ζήτα από τον κρεοπώλη να σου κόψει το κοτόπουλο σε μπουκιές και ζήτα στον πάγκο των τυριών να σου τρίψουν την παρμεζάνα για να γλυτώσεις ακόμα περισσότερο χρόνο στη μαγειρική σου.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 300 γρ. τυρί κότατζ
  • 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 400 γρ. κοτόπουλο
  • 300 γρ. κριθαράκι μέτριο
Extras:
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 900 ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
  • 1 κτγ φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το τυρί κότατζ, την παρμεζάνα και το αυγό.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις μπουκιές κοτόπουλο σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
  • Μόλις έχεις μαγειρευτεί (δεν θέλουμε να πάρει πολύ χρώμα και να αποκτήσει τραγανή κρούστα) προσθέτουμε το κριθαράκι.
  • Το απλώνουμε με μια κουτάλα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και το αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2 λεπτά.
  • Έπειτα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό.
  • Μόλις το νερό μας έχει εξατμιστεί κατά 2/3 περίπου προσθέτουμε το μίγμα των τυριών.
  • Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε να δέσει η κρεμώδης σάλτσα.
  • Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με μπούκοβο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.
Tip: Αυτό το φαγητό τρώγεται μόνο ζεστό!
Cool Artisan