Υλικά
- 300 γρ ξερά σύκα
- 200 γρ σουσάμι
- 50 γρ μέλι
- 50 γρ σταφίδες
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια τα αποψηραμένα σύκα.
- Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχτι να γίνουν πολτός.
- Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και σε αυτό απλώνουμε το τελικό μίγμα.
- Καλύπτουμε το ταψί με μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
- Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβουμε το παγωμένο μίγμα σε ορθογώνιες μπάρες.