search

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΜΟΛΙΣ 3 ΥΛΙΚΑ

Κάθε φορά με ξαφνιάζει το πόσο πλούσιες και γευστικές είναι οι συνταγές που φτιάχνω με ελαχιστα υλικά.

Αυτή την φορά το αβοκάντο «δένει» με την κουβερτούρα και αλλάζει τελείως γεύση!



Υλικά

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 1 μικρό αβοκάντο
  • 1/2 γ.κ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. σκόνη κακάο για την επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε την σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι σε μπεν μαρί μέχρι να λιώσει και να γίνει ομαλό.
  • Λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπλέντερ μεχρι να εξαφανιστούν τυχόν σβόλοι, και προσθέτουμε σιγά σιγά, ανακατεύοντας το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας μέχει να ενοποιηθούν και να σφίξει.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να έχει σφίξει αρκετά.
  • Μόλις το μείγμα έχει κρυώσει και έχει σφίξει, χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να μοιράσουμε το σοκολατένιο μείγμα σε 12 μπάλάκια.
  • Τα τοποθετούμε σε ενα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και ένα - ένα τα πλάθουμε με τα χέρια μας για να δημιουργήσουμε τα τρουφάκια.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές κακάο σε ένα μικρό μπόλ και βουτάμε το κάθε τρουφάκι στο κακάο μέχρι να καλυφθεί.
Cool Artisan