Vegan μπάρες που χρωστάνε τη νοστιμιά (και την υγρασία τους) στον πουρέ φρέσκου μήλου! Τέλειες για πρωινό και σνακ στο γραφείο!
Υλικά
Για τις μπάρες- 100 γρ. βρώμη
- 100 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. καρύδια
- 2 κ.γ. κανέλα
- 230 γρ. μήλα
- 25 γρ. λάδι καρύδας
- 50 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (αν δεν είσαι vegan)
- 1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσπορο
- 20 γρ κουβερτούρα λιωμένη
- 10 φουντούκια χοντροσπασμένα
Εκτέλεση
-
Χτυπάμε τη βρώμη, τα φουντούκια και τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.
-
Μεταφέρoυμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτω την κανέλα και ανακατεύω.
-
Καθαρίζουμετα μήλα (φλούδια και κουκούτσια) και ζυγίζουμε 230 γραμμάρια από το καθαρισμένο.
-
Βάζουμε τα μήλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι αγαύης με το λάδι καρύδας και τα μήλα.
-
Ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά τα στερεά και αναμειγνύουμε καλά.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ισιώνουμε για να έχει το ίδιο πάχος παντού.
-
Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
-
Βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τις γαρνίρουμε με τον κολοκυθόσπορο, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα.
-
Κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια και σερβίρουμε.