search

Vegan μπάρες που χρωστάνε τη νοστιμιά (και την υγρασία τους) στον πουρέ φρέσκου μήλου! Τέλειες για πρωινό και σνακ στο γραφείο!



Υλικά

Για τις μπάρες
    • 100 γρ. βρώμη
    • 100 γρ. φουντούκια
    • 100 γρ. καρύδια
    • 2 κ.γ. κανέλα
    • 230 γρ. μήλα
    • 25 γρ. λάδι καρύδας
    • 50 γρ. σιρόπι αγαύης ή μέλι (αν δεν είσαι vegan)
Για το food styling
  • 1 κουταλιά της σούπας κολοκυθόσπορο
  • 20 γρ κουβερτούρα λιωμένη
  • 10 φουντούκια χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη βρώμη, τα φουντούκια και τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν αλεύρι.
  • Μεταφέρoυμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτω την κανέλα και ανακατεύω.
  • Καθαρίζουμετα μήλα (φλούδια και κουκούτσια) και ζυγίζουμε 230 γραμμάρια από το καθαρισμένο.
  • Βάζουμε τα μήλα στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιρόπι αγαύης με το λάδι καρύδας και τα μήλα.
  • Ρίχνουμε μέσα στα υγρά υλικά τα στερεά και αναμειγνύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ισιώνουμε για να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τις γαρνίρουμε με τον κολοκυθόσπορο, τα φουντούκια και τη λιωμένη σοκολάτα.
  • Κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan