Τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα από ένα κέικ που το κόβεις και η ρευστή σοκολάτα δίνει άρωμα σε όλη την κουζίνα; Αυτή η συνταγή απογειώνεται ακόμα περισσότερο με το φυστίκι Αιγίνης και το ξύσμα πορτοκαλιού. Για να “δυναμώσεις” ακόμα περισσότερο το άρωμα του φυστικού μπορείς να τα ψήσεις για 10 λεπτά στους 180°C.
Αυτό το γλυκό σερβίρεται καλύτερα κρύο αν και ζεστό είναι… υπέροχο! Απλά, όταν είναι ζεστό θα δυσκολευτείς να το κόψεις σε κομμάτια και να το ξεφορμάρεις. Μπορείς επίσης να το σερβίρεις με παγωτό βανίλια ή παγωτό φυστίκι!
Υλικά
- 500 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
- 500 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 αβγά
- 100 γρ. φυστίκια
- Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στρεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει στο νερό που βράζει γιατί τα υλικά μας θα καούν.
- Μόλις λιώσουν βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα, το ακουμπάμε πάνω σε μια πετσέτα και ανακατεύοντας διαρκώς, ρίχνουμε με τη σειρά τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα με έναν αβγοδάρτη.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα φυστίκια και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα σιλικόνης 22 – 24 εκ και μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα ένα βαθύ ταψί.
- Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο που να φτάσει σε ύψος τα μισά της φόρμας (αυτό είναι ένα μπεν μαρί).
- Ψήνουμε μέσα στο νερό για 50-60 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε τη φόρμα σε μια σχάρα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε.
- Καλύτερα να ξεφορμάρουμε τη επόμενη μέρα.Για το food styling θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, φυστίκια και φλούδες από πορτοκάλι.