Ήταν ένα απόγευμα κάπου στα τέλη του περασμένου Μάη όταν χρύπησε το κινητό μου. Η Γιώτα (συνεργάτις μου για πάνω από 10 χρόνια) θέλει να μιλήσουμε για ένα νέο project που ετοιμάζει! Έτσι κάπως κανονίζουμε το πρώτο ραντεβου. Τη συναντώ στο Κουκάκι και μου εξηγεί πως ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο εστοριατόριο στη Δημητρακοπούλου με τους δύο συνεταίρους της, τον Γιάννη και τον Λάζαρο. Το concept που σκέφτονται μου ταιριάζει απόλυτα. Ένα greek street deli με συνταγές και προιόντα αποκλειστικά από την Ελλάδα. Οι δοκιμές ξεκινησαν ήδη από την πρώτη εβδομάδα και τα πρώτα υλικά άρχισαν να φτάνουν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Φέτα από την Ήπειρο, λαδοτύρι από τη Μυτιλήνη, πατάτες από τη Νάξο, σύγλινο από τη Μάνη και η λίστα είναι ατέλειωτη. Μα υπέροχη αυλή στο αριθμό 7 της Δημητρακοπούλου εξελίσσεται σε urban heaven και η κουζίνα ξεκινά να δουλεύει με γρήγορους ρυθμούς.
Η αλήθεια είναι πως ως food blogger, μου έλειπε το κομμάτι της άμεσης επικοινωνίας από την κουζίνα στο τραπέζι! Ήθελα να μπορώ να σας δίνω την ευκαιρία να δοκιμάζετε τα πιάτα και όχι μόνο να τα βλέπετε από την οθόνη του κινητού! Και αυτό τώρα είναι εφικτό!
Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία να μεταφέρω τις συνταγές μου από την κουζίνα μου σε μια επαγγελματική κουζίνα και περιείχε πολλές δοκιμές, συζητήσεις, σκαμπανεβάσματα και πάλι από την αρχή! Αλλά άξιζε κάθε δευτερόλεπτο!
Ξεκινάμε από τα σάντουιτς με μια τεράστια ποικιλία σε πρώτες ύλες για να φτιάξεις το δικό σου και κάποιες συνταγές που ετοίμασα εγώ. Συνταγές όπως ψωμί καμπαγιού με χούμους, λουκάνικο πράσου σε ροδέλες, λιαστή τομάτα και φέτα, ψωμό καμπαγιού με ουρά μοσχαρίσια που σιγοψήνεται για 4 ώρες, μαύρες ελιές, βασιλικό και πινακοτύρι, ψωμί από καλαμπόκι με καραμελωμένο κρεμμύδι, προσιούτο Ευρυτανίας, γραβιέρα Νάξου & τοματίνια, μικρασιάτικο κουλούρι με κρέμα τυριών, αυγό τηγανητό & καπνιστό μπούτι, vegetarian σάντουιτς με ψωμί από καλαμπόκι με ταλαγάνι, μαρμελάδα τομάτας & φύλλα βασιλικού.
Και πάμε στα πιάτα τώρα:
Για τις σαλάτες έφτιαξα: Τοματοσαλάτα από πολύχρωμα τοματίνια, κρεμμυδάκι και αγγουράκι πάνω σε αλμυρό κέικ από σπανάκι και πράσο με λουκάνικο πράσου Τρικάλων, Πατατοσαλάτα με σύγκλινο, φραγκόσυκο, λιαστή τομάτα και μυρωδικά, Ζυμαρικά με καβουρμά, λαδοτύρι Μυτιλήνης, λαχανικά και αυγό ποσέ και baby κλοκυθάκια πάνω σε χωριάτικο ψωμί με ξύσμα λεμονιού, μπούκοβο και κατσικίσια φέτα.
Από τα πιάτα θα αγαπήσεις τις αλμυρές τηγανίτες από γλυκοπατάτα και πατάτα Νάξου με ψητό ταλαγάνι, τηγανητό αυγό και μέλι από ρείκι, την πειραγμένη Φρουτάλια, τον καγιανά σε melted cheese sandwich, τις Τραβηχτές Πίτες Μάνης με τυράκια και μέλι, τα σουτζουκάκια ρεβιθιού γεμιστά με μους φέτας με σάλτσα από ψητά τοματίνια, το μουσακά με ψητές πατάτες, μοσχαρίσια ουρά, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κρέμα από καπνιστό Μετσοβόνε, τα κεφτεδάκια με ούζο & δυόσμο με μαϊντανοσαλάτα Σύρου. και βέβαια τη λαδένια Κιμώλου
7CACTUS greek street deli
Δημητρακοπούλου 7, Κουκάκι
Ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Σάββατο ΙΙ 8 π.μ. με 6 μ.μ. Τηλ. 213 0452865 Site. www.sevencactus.gr
Facebook @7CACTUS
Instagram @7CACTUS