Το απόλυτο γλυκό ρευστής σοκολάτας! Η σημερινή συνταγή είναι ένα κέικ σοκολάτας στη λογική του σουφλέ, ένα κέικ σοκολάτας με ρευστή, σοκολατένια λάβα που ρέει σε κάθε κομμάτι. Θα χρειαστούμε απλά υλικά για να το φτιάξουμε αλλά το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που το ψήνουμε.
Είναι τέλειο για να κλείσει ένα δείπνο με φίλους και προσφέρει μέχρι και 8 κομμάτια. Το κέικ παραμένει ρευστό και την επόμενη μέρα και μπορείς να το ζεστάνεις ελαφρά στο φούρνο.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
- Τα 12 απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στο σπίτι
- Έρευνα Αγοράς: Οι 10+1 καλύτερες κουζινομηχανές της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: Τα 10+1 καλύτερα blender της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: 14 Ψάθινα, διακοσμητικά καλάθια για το σπίτι σου
- Έρευνα αγοράς: Οι 10 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Υλικά
- 400 γρ κουβερτούρα
- 160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 7 αυγά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
- Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
- Βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
- Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα σιλικόνης
- Δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
- Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
- Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνω, κλείνω την πόρτα και αφήνω το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια το βγάζω, το αφήνω για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρω.