search

Lava Cake σοκολάτας

Το απόλυτο γλυκό ρευστής σοκολάτας! Η σημερινή συνταγή είναι ένα κέικ σοκολάτας στη λογική του σουφλέ, ένα κέικ σοκολάτας με ρευστή, σοκολατένια λάβα που ρέει σε κάθε κομμάτι. Θα χρειαστούμε απλά υλικά για να το φτιάξουμε αλλά το μυστικό κρύβεται στον τρόπο που το ψήνουμε.

Είναι τέλειο για να κλείσει ένα δείπνο με φίλους και προσφέρει μέχρι και 8 κομμάτια. Το κέικ παραμένει ρευστό και την επόμενη μέρα και μπορείς να το ζεστάνεις ελαφρά στο φούρνο.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Το απόλυτο σοκολατορευστό κέικ με λιωμένη κουβερτούρα σαν λάβα που ρέει σε κάθε κομμάτι 🍫❤️ Για τη σημερινή #ChocoSunday διάλεξα ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά που έχω φτιάξει και δοκιμάσει. Ένα γλυκό που σίγουρα θα γίνει και δικό σου αγαπημένο ❤️🍫 Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

  • 400 γρ κουβερτούρα
  • 160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 7 αυγά
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

  • Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
  • Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
  • Βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
  • Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα σιλικόνης
  • Δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
  • Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνω, κλείνω την πόρτα και αφήνω το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια το βγάζω, το αφήνω για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρω.
Cool Artisan