Μέσα στις επόμενες μέρες έρχονται πολλές ονομαστικές γιορτές! Έτσι σκέφτηκα να κάνω ένα αφιέρωμα σε γλυκά που μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι για να τα μοιράσεις σαν κεράσματα στη δουλειά.
Οι καριόκες είναι πάντα η νούμερο ένα επιλογή σε τέτοιες περιπτώσεις! Επίσης είναι ένα τέλειο γλυκό για να κάνεις ξεκαθάρισμα σε ό,τι μπισκότα και ξηρούς καρπούς έχεις στο σπίτι.
Tip: Για να “ξυπνήσεις” τους ξηρούς καρπούς μπορείς απλά αν τους ψήσεις για 3 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Έτσι θα γίνουν πιο τραγανοί και φρέσκοι.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 450 γρ. μπισκότα (ό,τι μπισκότα έχεις σπίτι)
- 500 γρ. μιξ ξηρών καρπών (που έχεις στο σπίτι)
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
- 1 κ.σ. υγρή βανίλια (εκχύλισμα)
- 600 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, χωρίς να γίνουν σκόνη αλλά να έχουν μερικά κομμάτια.
- Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα
- Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τη βανίλια και τέλος τους ξηρούς καρπούς.
- Βγάζουμε από τον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε με το χέρι.
- Πλάθουμε τη σοκολατένια ζύμη σε δύο ρολά.
- Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη και τα βάζουμε για δύο ώρες στην κατάψυξη.
- Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί στερεώνοντας ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Βουτάμε τις καριόκες μία μία στη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί και τις "ντύνουμε" με σοκολάτα από όλες τις πλευρές.
- Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να δέσει η σοκολάτα.
- Τις διατηρούμε στο ψυγείο.