search

ΥΓΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Τα μήλα και η σοκολάτα ερωτεύονται σε ένα υγρό “κέικ” απολαυστικό σε κάθε ώρα της μέρας.



Υλικά

  • 400 γρ. σοκολάτα, 60% κακάο
  • 160 γρ. βούτυρο, μαλακό 
  • 7 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι, μαλακό κοσκινισμένο
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κόκκινα μήλα
  • λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
  • Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά και ανακατεύουμε πολύ καλά για να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε τις βανίλιες και τέλος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Απαλά διπλώνουμε με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). 
  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C, στις αντιστάσεις. Αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις σβήσει η λυχνία, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την φόρμα μέσα για 15′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε.
  • Βγάζουμε το γλυκό και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει καλά πριν το κόψουμε.
Cool Artisan