Τι φαγητό ετοιμάζεις για το αυριανό ταπεράκι στη δουλειά;
Σου έχω μια πεντανόστιμη συνταγή για ζουμερό σολομό με πολλά λαχανικά (για όλες τις βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου) αλλά και πατάτα που θα σε χορτάσει για το υπόλοιπο της μέρας. Ελαφρύ, απολαυστικό και πολύ γρήγορο να το φτιάξεις.
Tip: Ψήνουμε για 10 μόνο λεπτά το σολομό ανάμεσα στα λαχανικά και το ζωμό τους για να διατηρηθεί ζουμερός.
Δες εδω το βίντεο:
Υλικά
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φιλέτο σολομού
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 300 γρ φασολάκια καθαρισμένα (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα απευθείας από την κατάψυξη)
- 7-8 baby πατάτες (ή 1 μεγάλη πατάτα) κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 κούπα (100 ml) ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα ταψάκι 17 εκ. x 27 εκ. (ή ό,τι άλλο ταψί έχουμε διαθέσιμο)
- Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, τα φασολάκια, τις πατάτες, τα ντοματίνια, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χοντροσπάμε τον κύβο και τον ρίχνουμε από πάνω.
- Έπειτα προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας και τέλος το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
- Σφραγίζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά στους 180°C
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, κάνουμε στη μέση χώρο για το ψάρι μας και το τοποθετούμε ανάμεσα στα λαχανικά. Προσέχουμε να είναι
- Σφραγίζουμε ξανά με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε απευθείας.